Cogumelos, algas, cânhamo e romã

03-02-2017

Recipe in English (Mushrooms, algae, hemp and pomegranate)

Sabes aqueles dias em que tens diferentes variedades de comida que sobrou do dia anterior? Este foi um deles! Então pensas, e agora?! Nada combina com nada! Mãos à obra.

  • Tinha cogumelos pleurotus salteados com molho de azeite alho  e também esparguete integral cozido. 
  • Deixei alga kombu a demolhar cerca de 30 min. 
  • Cozi num pouco de água, junto com rodelas de alho francês ( que também sobrou). 
  • Espremi um pouco de romã para usar esse sumo como molho.
  • Coloquei tudo num prato, reguei com azeite e polvilhei com sementes de cânhamo ( uma fonte de prteína d eorigem vegetal). Juntei tudo...e fiquei feliz.

Para acompanhar, chá de hibisco.


Recipe in English (Mushrooms, algae, hemp and pomegranate)

You know those days you have different leftovers on your fridge and you do not know what to

do... Nothing seems to fit! Lets get to work.

  • I had integral spaghetti boiled and oyster mushrooms Pleutorus previously sautéed with garlic olive oil sauce.
  • Put algae kombu in water for approximately 30 minutes.
  • Boiled a little bit of water and added slices of leek (that I also had as a leftover).
  • Squeezed a bit of pomegranate and used the juice as a sauce.
  • Put everything in a plate, seasoned with olive oil and hemp (a source of vegetal protein).

Added everything... and I was happy.

I had hibiscus tea as a drink.